Viktor Axelsen finaleklar: Slår stærk thailænder

Skrevet af admin

27/12/2013

Mest læste i dag

Stortalentet Viktor Axelsen besejrede verdensranglistens nummer seks, thailænderen Boonsak Ponsana, ved Copenhagen Masters.

Den 19-årige dansker vandt 21-19, 21-18 og er dermed klar til lørdagens finale.

I første sæt indledte Ponsana bedst, men Viktor Axelsen var alligevel foran midtvejs ved stillingen 11-10.

Den tætte affære fortsatte, men et par dumme fejl fra Ponsana gav Viktor Axelsen to sætbolde. Danskeren udnyttede ikke den første, men fik fuldt udbytte af nummer to, og han kunne dermed tage sættet hjem 21-19.

Ligesom i første sæt kom thailænderen bedst ud til andet sæt, og Axelsen var midtvejs i sættet nede med to point.

Den unge dansker viste stor moral og kom stærkt tilbage, før han udnyttede sin anden matchbold og vandt kampen 21-18 til stor jubel i Falconer Salen.

- Jeg synes, det er fedt at slå Ponsana her på hjemmebane. Jeg prøvede at holde fokus hele vejen igennem, også når det blev tæt. Jeg tog udgangspunkt i mit eget spil, og det lykkedes godt for mig, siger Viktor Axelsen, der dog ser plads til forbedring.

- Jeg vil gerne have min defensiv til at fungere endnu bedre, og det håber jeg, at den kommer til i finalen, siger han.

I den anden semifinale møder Hans-Kristian Vittinghus sydkoreaneren Lee Hyun-Il, og Viktor Axelsen håber på en dansk sejr.

- Det er to gode modstandere, jeg kan komme op imod. Det vil selvfølgelig være fedt med en ren dansk finale, men jeg er klar uanset hvem, der står på den anden side af nettet i morgen, siger Axelsen.

/ritzau/