Viktor Axelsen taber sæsons sidste finale i Dubai

Skrevet af admin

13/12/2015

Dagens topnyheder

Viktor Axelsen må nøjes med en andenplads ved sæsonfinalen i badminton i Dubai.

I søndagens finale blev Axelsen offer for den japanske maskine Kento Momota, der i ganske kontrolleret stil vandt 21-15, 21-12 i opgøret mellem verdensranglistens nummer fem og seks.

Det var tredje dag i træk, at Momota slog en dansker i Dubai. I fredagens sidste gruppekamp besejrede han selv samme Axelsen i tre sæt, mens han i lørdagens semifinale sendte Jan Ø. Jørgensen ud af turneringen.

Med til søndagens finalenederlag hører, at Viktor Axelsen ikke kunne præstere på samme høje niveau, som lørdag havde sikret ham en sejr over verdensetteren Chen Long.

Første sæt begyndte ellers lovende for Viktor Axelsen, men ved stillingen 8-8 knækkede sættet til japansk fordel.

Momota ramte et højt niveau, og Axelsen havde svært ved at komme igen efter først at være kommet bagud med tre point. Tættere på end 14-13 til japaneren kom Axelsen ikke.

I stedet udnyttede Momota alle muligheder for at få point, og han vandt sættet 21-15.

Tendensen fortsatte i andet sæt, hvor Momota hurtigt fik opbygget et solidt forspring. Viktor Axelsen begyndte herefter at forcere sit spil, og midtvejs var Momota foran med 11-8.

En tydeligt frustreret Axelsen blev ved med at lave fejl, og i løbet af yderligere få minutter var japaneren foran med 18-8.

Dermed syntes kampen reelt afgjort, og det var den også. Meget symptomatisk var det en fejl fra Viktor Axelsens side, der afgjorde kampen til japansk fordel 21-12.

Trods nederlaget til Momota kan Axelsen rejse fra Dubai med en pæn sjat penge i lommen. Andenpladsen udløser en check på 40.000 dollar (cirka 275.000 kroner). En sejr havde sikret ham det dobbelte.

/ritzau/