Viktor Fischer hugger Ajax til tops i Æresdivisionen

01/12/2013

Ud fra en numerisk betragtning var det danske aftryk i Ajax' holdopstilling til kampen mod ADO Den Haag ikke nær så kraftigt, som det plejer at være.

Men Viktor Fischer sørgede med sit mål til 2-0 alligevel for, at de rød-hvide markerede sig i søndagens tidlige kamp i Æresdivisionen, som Amsterdam-klubben vandt 4-0.

Sejren betyder, at klubben topper tabellen midlertidigt med 28 point.

Målet var en lille perle. Danskeren samlede en løs bold op omkring straffesparkspletten og huggede den resolut op i nettaget.

Ud over scoringen, der faldt kort før pausen, lagde Fischer også op til Ajax' første mål. Hans indlæg ramte Thulani Serero, der sendte bolden videre til Davy Klaassen, som headede bolden i mål.

Den eneste dansker, der ud over Fischer begyndte på banen for Ajax, var Lasse Schöne. Han blev dog skiftet ud efter en times spil kort efter at have fået en advarsel.

Både Christian Poulsen og Lucas Andersen begyndte kampen på bænken, mens Nicolai Boilesen igen er sat ud af spillet med en skade.

Poulsen fik de sidste 10 minutter af kampen og så derfor Bojan Krkic score kampens sidste mål fra nærmeste hold.

Hos ADO Den Haag fik Mathias Gehrt lov til at husere i venstre side hele kampen igennem, uden at det dog hjalp holdet til point.