Vil besætte hele Gaza-striben igen: Israel udsat for stort raketangreb

Palæstinensiske islamister gennemførte onsdag det største raketangreb mod Israel i lang tid med affyringer af over 50 raketter, oplyser det israelske politi.

Ingen blev såret eller dræbt ved angrebene mod det sydlige Israel, som organisationen Islamisk Hellig Krig har taget skylden for.

- Angrebene var en hævnaktion, efter at tre palæstinensere blev dræbt af en israelsk raket tirsdag, siger gruppen i en erklæring.

- De har nu affyret over 50 raketter, og de fortsætter med at skyde, siger en kilde i den israelske sikkerhedstjeneste til nyhedsbureauet AFP.

Israel vil slå hårdt igen, siger premierminister Benjamin Netanyahu.

- Vi vil fortsætte med at slå igen mod dem, som ønsker at skade os. Vi skride meget kraftigt ind over for dem, siger den israelske regeringschef.

De israelske myndigheder har opfordret alle indbyggere, som bor i en afstand af mindre end 40 kilometer fra Gazastriben til at holde sig i beskyttelsesrum eller sikrede rum.

- Israel må slå igen med en fuld genbesættelse af Gazastriben, siger den israelske udenrigsminister, Avigdor Lieberman.

- Efter et angreb som dette med en salve på over 50 raketter er der ikke noget alternativ til en fuld genbesættelse af hele Gazastriben, siger han til israelsk tv.

Israel trak alle soldater og jødiske bosættere væk fra Gazastriben i 2005.

Der bor 1,4 millioner mennesker i Gazastriben, som er yderst fattig.

Den islamistiske gruppe Hamas, der råder over omkring 20.000 mand, og som er i opposition til den store moderate palæstinensiske gruppe Fatah, har regeret Gazastriben siden det palæstinensiske valg i 2006.

Gazas væbnede fløj siger i en presseerklæring, at den har affyret over 70 raketter mod Israel.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip