Vil du for alvor tabe dig og holde vægten? Så skal du først overkomme disse forhindringer

Vi ved allesammen godt, hvad der grundlæggende skal til, hvis man vil tabe sig.

Alligevel er det et kedeligt syn, man støder på, når man kigger på statistikker for, hvor mange af dem, som sætter sig for at tabe sig, egentligt gør det.

Den engelske avis Independent har talt med forskeren Philip Stanforth, som studerer motions-forskning University of Texas.

Han nævner her tre ting, som oftest kommer i vejen for, at folk ikke taber sig.

1. Vi bruger alt for meget tid med at sidde ned.
Det er intet under, at vi er mange, som er overvægtige, siger forskeren. De fleste har jobs, hvor de sidder ned dagen lang

Man får dermed ikke forbrændt særlig mange kalorier. Forskeren siger, det er næsten umuligt ikke at indtage for meget energi i den sukkerholdige og fedtfyldte mad, vi spiser.

Det er ikke alene nok at træne engang imellem, siger Stanforth, men hvis man for eksempel står op i nogle minutter om dagen, skulle det hjælpe på tingene.

Læs også: Verdens vildeste vægttab? - Denne mand tabte 250 kilo

2. Vi er rigtig dårlige til at huske, hvad vi har spist, og hvor meget motion, vi har lavet.
Når man er i gang med at forbedre sig og have fokus på kost og motion, så er der mange, som tror, de er bedre, end de er.

Hukommelsen fungerer ikke optimalt som vagt for, om man indtager for mange kalorier kontra, hvor meget man bevæger sig.

Her svigter hjernen os, og derudover så er folk ikke gode nok til at være bevidste om, hvorfra de får deres kalorier. Eksempelvis er der nogen, som drikker kaffe  med fløde og sukker om morgenen uden at være klar over, at det giver en del kalorier. De regner det bare for en kop kaffe, som normalt kun indeholder 2 kalorier.

3. Vores portionsstørrelse er helt ude af proportioner.
Mange mennesker tror, de har taget én portion, når de i virkeligheden har taget  to eller tre portioner.

Et eksempel som Stanforth nævner, er is. Hvis man tager, hvad der svarer til en kopfuld flødeis, så vil mange mene, at de har taget, hvad der svarer til en portion. Men en portion på 230 kalorier fylder kun ca. en halv kop, hvis man tager udgangspunkt i is-mærket ‘Ben and Jerrys’ som eksempel.

Et godt trick er, at dække to tredjedele af sin tallerken med grønt til for eksempel aftensmaden. På den måde undgår man for mange kalorier. 

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip