Vil du gerne være lykkeligere? Så stil dig selv dette spørgsmål hver morgen

Hvad er det første du tænker på, når du vågner?

Tænker du på alt det arbejde, du skal nå, E-mails der skal besvares, bunken af papirer der vokser på dit skrivebord eller rengøring i hjemmet der skal klares?

Eller tænker du på de ting, der gør dig lykkelig? Farvelkysset fra dine børn inden de skal i skole, det dejlige knus fra din partner, når i ses efter en lang arbejdsdags eller det faktum, at selv om du måske ikke har alt, så har du det godt alligevel?

"Den vigtigste beslutning, vi foretager os, er, om vi tror, vi lever i et venligt eller fjendtligt univers", har Albert Einstein engang sagt.

Og den sætning bør man, ifølge magasinet Inc, nøje tænke over hver dag, da svaret kan være med til at påvirke måden vi ser tingene på.

Læs også: Nøglen til et lykkeligt parforhold: En høj mand

”Ved at begynde sin dag med en bevidst beslutning om, at verden er god, er man mindre tilbøjelige til at reagere negativt, når noget uventet sker. Man har lidt mere tålmodighed. Lidt mere håb, skriver Inc.

Magasinet kommer her med nogle forslag til, hvordan man kan fokusere mere på de gode ting frem for de dårlige:

1. Vælg ord og udsagn, der afspejler en positiv holdning: "Jeg vil have en god dag" eller "jeg ser frem til dagens udfordringer.”

2. Fokuser på de ting, der gør dig glad: ”Jeg glæder mig til at se mit barn spille skoleteater i aften” eller ”jeg glæder mig til at se, hvordan mit arbejdsprojekt ender med at blive.”

3. Sæt pris de gode ting i dit liv: "Jeg er taknemmelig for mit gode helbred, at jeg kan betale mine regningerne og at jeg har sådan en vidunderlig familie!"

4. Brug mere tid sammen med positive mennesker. Det gør det nemmere selv at være positiv!

Ifølge Inc kan man aldrig gøre det 100 procent, men hvis man fokuserer bare en smule mere på det gode og fremfor det dårlige, er man allerede godt på vej.

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip