Vil du have ris med halvdelen af kalorierne? Sådan laver du dem

Skrevet af Ninna Andreasen

25/03/2015

Dagens topnyheder

Ris er en af de helt store kaloriesyndere, hvis man prøver at holde vægten nede eller tabe sig.

Men det er faktisk muligt at koge risene på en måde, så de kun indeholder halvdelen af de kalorier, de ellers ville indeholde. Det skriver Daily Mail

Forskere har fundet ud af, at man kan fjerne op til 60 procent af energiindholdet, hvis man koger risene sammen med kokosolie.

Normalt indeholder 100 gram (ikke kogte) ris omkring 365 kalorier. Metoden øger indholdet af resistent stivelse i risene, og den kan menneskekroppen ikke optage i tyndtarmen. Derfor bliver det ikke til sukker eller fedt i kroppen.

Læs også: 13 fantastiske ting, du kan bruge vidundermidlet kokosolie til

Der er dog et lille aber dabei: Man skal være omhyggelig med at følge opskriften - ellers kan risen være giftig.

1. Tilføj en teskefuld kokosolie til kogende vand.

2. Tilsæt 105 gram ris og lad det koge i 20-25 minutter.

3. Put risen i køleskabet i 12 timer.

4. Genopvarm risen og sørg for, at den er varm hele vejen igennem.

Det er vigtigt at lade risen køle i 12 timer for at processen, hvor kokosolien går ind i stivelsen og ændrer den til resistent stivelse, virker.

Læger advarer om, at metoden kan medføre madforgiftning, når man opvarmer risen igen. Derfor er det vigtigt at sikre, at risen er ordentlig gennemvarm, før man serverer den.

Læs også: 5 måder at spare på kosmetikbudgettet 

Ligeledes bør man heller ikke lade risen stå i køleskabet i mere end en dag, før man varmer den op igen.