Vil filmatisere Edward Snowdens historie

Instruktøren forbereder en thriller med Liam Hemsworth i hovedrollen.

Den australske filmskaber mener, at Snowdens gerninger og hans flugt for myndighederne rummer alle de ingredienser, der skal til en god film.

Den tidligere CIA-medarbejder befinder sig i øjeblikket i Moskvas internationale lufthavn, hvor han har slået sig ned i transitområdet.
Snowden har så vidt vides søgt asyl i Ecuador og skal derfor videre til Sydamerika. Lige nu forsøger han blot at undgå udlevering til USA, der vil retsforfølge ham for spionage.

Virkelighedens drama er ifølge Noyce oplagt til en biografsucces. »Her har vi faktisk en film, der udspiller sig for vores øjne, selv om vi ingenting kan se«, siger instruktøren til den amerikanske TV-station NBC og fortsætter: »Ligesom i min seneste store film »Salt« er vi usikre på, om hovedpersonen er helt eller skurk. Man kan spekulere over, om Snowden handler ud fra uegennyttige motiver og blot er drevet af et ønske om at beskytte verdensbefolkningens interesser, eller om han er motiveret af et behov for udødelighed«.

Uanset hvad der er drivkraften bag Snowden, har den 29-årige whistleblower skaffet sig magtfulde fjender og bragt sig i mediernes søgelys. Noyce påpeger, at ingen ved, hvordan historien ender, men under alle omstændigheder rummer den en god film og instruktøren vil gerne hurtigt igang - med Hemsworth i hovedollen.

»Liam er den helt rigtige. Han er på vej frem og jeg tror, han bliver en stor stjerne. Hans storebror Chris kan også spille Snowden, men Liam ser mere almindelig ud og er perfekt«, vurderer instruktøren, som også er kendt for »Patrioternes spil« og »Dødens karteller«.

Dagens Gossip