Vil forhindre megabrand: Brande slået sammen ved Sydney

Skrevet af admin

22/10/2013

Dagens topnyheder

Brandfolk har bevidst slået to skovbrande sammen i det sydøstlige Australien i et forsøg på at få styr på brandene forud for en ventet forværring i vejret med kraftige vinde og varme temperaturer, der skulle ramme delstaten New South Wales onsdag.

Området har de seneste dage været hårdt ramt af flere store skovbrande, der har ødelagt hundredvis af hjem vest for storbyen Sydney.

Ifølge brandchef Shane Fitzsimmons er det bevidst, at de to brande er blevet slået sammen for at undgå en såkaldt "megabrand", skriver avisen The Australien.

Ved at afbrænde området på kontrolleret vis kan man forhindre, at ilden kommer ud af kontrol, lyder det.

Det er et tiltag som Mike Gallacher, landets minister for politi og brandvæsen, er tilfreds med.

- Brandfolkene konfronterede faktisk brandtruslen i Blue Mountains fremfor at vente på, at truslen rammer Sydney, siger han The Australian.

Mandag blev to drenge på 11 og 15 år anholdt for at have startet en brand 13. oktober, der ødelage 5000 hektar land og flere bygninger i Heatherbrae nær Newcastle, der ligger nord for Sydney. Det skriver avisen Sydney Morning Herald.

Samme dag kunne politiet også anholde en 14-årige dreng, der er anklaget for at starte en brand nær Maitland i samme stat.

- Det er forfærdeligt at tænke på, uanset hensigten, at på trods af omfanget af mediedækning, på trods af den universelle fordømmelse af brandstiftelser, at vi har unge mennesker så hensynsløse og så dumme, at de deltager i denne type aktiviteter, siger Shane Fitzsimmons.

- Det bedrøver mig, at de unge rent faktisk ikke kunne se konsekvenserne af denne form for hensynsløs adfærd.

Skovbrande forekommer typisk i de australske sommermåneder fra december til februar, men en usædvanlig tør og varm vinter og rekordhøje forårstemperaturer har ført til en tidlig start på brandsæsonen.

Se billederne nedenunder...

/ritzau/