Vil hædre bøsser med VM-guld

Amerikanske Nick Symmonds er kendt som en løber, der tør åbne munden og sige sin mening. Således har den 29-årige 800 meter-specialist tidligere medvirket i en kampagne for lige rettigheder på tværs af køn og seksuel orientering, 'No H8'-kampagnen tidligere i år.

Derfor er han også blevet spurgt om, hvordan han kan forsvare at deltage i VM i atletik, som begynder på lørdag i Moskva, når Rusland har vedtaget nye love, der gør det ulovligt at være homoseksuel eller bare så meget som at diskutere homoseksualitet offentligt - ikke mindst med udlændinge.

Symmonds, der i den skadede OL-guldvinder David Rudishas skadesfravær, er en af de løbere, som gør sig forhåbninger om at vinde VM-guld på 800 meter, forklarer i en blog på runnersworld.com, hvordan han griber dilemmaet an.

- Vores LGBT (lesbiske, bøsser, biseksuelle og transseksuelle, red.) naboer fortjener de samme rettigheder, som vi gør, men som en amerikaner, der skal bo i Moskva i 12 dage, er det sidste gang jeg siger noget om dette emne.

- Det er ikke på grund af frygt for den russiske regering, at jeg ikke gør det, men af respekt for den kendsgerning, at jeg er værtsnationens gæst. ...Stadion er ikke det rigtige sted til politik.

- Hvis jeg kommer en løb med en russisk atlet, så vil jeg give ham hånden, sige tak for hans lands gæstfrihed, og efter at jeg har tævet ham i løbet, vil jeg stille dedikere min sejr til mine homoseksuelle venner derhjemme. Når jeg kommer hjem, vil jeg fortsætte min kamp for deres rettigheder, fastslår Symmonds, der på baggrund af sine præstationer i år og Rudishas fravær sagtens kan blive ny verdensmester på de to omgange.

Dagens Gossip