Vil overhale Lars Jacobsen

Booooom!! #goal #again

Sceneskift til Vestjylland et år senere. For anden kamp i træk scorer Peter Ankersen, da Esbjerg smadrer OB med 6-2 i Superligaens næstsidste spillerunde, og efterfølgende kan han ikke stå for fristelsen til at minde sine Twitter-followers om bedriften. Booooom!! #goal #again. Og Fredag udtog Morten Olsen han til det danske landshold.

Med to mål, guldhår og sine evige løb og ad kanten har Esbjergs Peter Ankersen været en af forårets store profiler og bør være en af de stærkeste kandidater til en plads, når kommentatorer og debattører i disse dage vil stille deres udvalgte hold. Hurtigt og sikkert arbejder han sig tættere på det mål, han satte sig, da han sidste år vendte hjem til Esbjerg.

- Jeg er ikke en af dem, der sætter store langsigtede mål og tænker, at jeg skal spille i Premier League om to år, men jeg har en masse delmål. Da jeg kom hjem til Esbjerg, snakkede jeg med min agent og satte mig det delmål, at jeg skulle kunne konkurrere med Lars Jacobsen om at være den bedste back i Danmark. Lars Jacobsen er nok lidt foran mig på grund af sin store rutine, men jeg er slet ikke i tvivl om, at jeg nok skal nå målet, siger Peter Ankersen, siger Peter Ankersen.

- Jeg ved godt, at Rom ikke blev bygget på en dag, men jeg synes, jeg har vist, at det ikke var helt tomme ord, vi formulerede den dag.

For et år siden var hans selvtillid en anden. Skiftet til Rosenborg lignede ellers lidt af en drøm, for efter tiden i Vejle havde han brug for en ny udfordring, og en interessen fra en af Nordens største klubber gav ham ikke mange betænkeligheder. Men så blev der hverdag i Trondheim.

- Da jeg spillede i Vejle, var det til tider for nemt for mig, og jeg var slet ikke i tvivl om, at jeg skulle op på et højere niveau. Jeg skulle udfordres på andre områder end i det duelspil, der er ret meget af i 1. division. Desværre blev det ikke den store succes, da jeg så røg til Rosenborg. Ikke så meget fordi niveauet var for højt, for jeg tror godt, jeg kunne have klaret mig, men fordi træneren ikke troede på mig. Jeg vurderede ret hurtigt, at spilletid var vigtigere end at være i en stor klub, siger Peter Ankersen, der heller ikke fik det til at fungere uden for banen.

- Norske personligheder er generelt meget lukkede. Jeg sad meget af tiden bare i min lejlighed og kiggede ud over vandet, mens mine holdkammerater tog op i deres fjeldhytter, eller hvad de nu fandt på. Da Esbjerg dukkede op som en mulighed, virkede det rigtigt, og jeg tog en snak med min bror, fortæller Peter Ankersen med henvisning til tvillingen Jakob, der spiller lige foran ham på højrekanten.

Løftede hinanden

Sammen har de fået et fortrinligt samarbejde, og lige som Jakob kom hjem og løftede sit eget spil, hævede Jakob sit niveau og blev med Peters ord mere kampafgørende end han tidligere havde været.

- Alle spiller bedre på et hold, der fungerer, end på et hold der ikke fungerer, og det er selvfølgelig en del af forklaringen på mit og Jakobs gode forår. Allerede mens jeg var i Norge snakkede vi om, at vi måske kunne få noget spændende op at køre, hvis jeg sagde ja til Esbjerg, men der var reelt ingen, der vidste, hvordan det ville gå, for vi havde ikke tidligere spillet i samme side af banen. Heldigvis blev det sådan, at vi løftede hinanden, siger Jakob Ankersen.

Og så blev han udtaget til landsholdet.

Dagens Gossip