Vil redde vikingeskat: Jim Lyngvild mangler en halv million

Jim Lyngvilds hjerte banker ikke kun for mode, han har også et helt specielt forhold til vikingetiden. Derfor har han blandt andet bygget vikingeborgen Raunsborg ved Korinth på Sydfyn, og nu har han kastet sig over en nyt vikingeprojekt.

LÆS OGSÅ: Mere blæk i huden: Se Jim Lyngvilds overtussede ben

Modebøssen vil nemlig redde en skat med 600 til 1000 originale vikingesmykker, men det er en dyr affære, og derfor efterlyser han nu hjælp.

Følg Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder og underholdning

Smykkerne menes at stamme fra vikingebosættelser langs Østersøen og Det Baltiske Hav, og Lyngvild håber, det kan lade sig gøre at bevare dem på danske hænder. Men han mangler en halv million kroner.

Selv har han personligt købt 80 smykker, og nu er der mulighed for at opkøbe 200 smykker fra en privatperson for 500.000 kroner.

”Jeg kunne ikke tro mine egne øjne. Samlingen var så unik, og med så mageløst velbevarede smykker, halsringe, ravkæder, dragtspænder osv. at jeg var ved at gå i knæ. Jeg har aldrig set magen til samling”, siger Lyngvild i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ: Jim Lyngvilds nye tatovering koster 100.000 kroner

Jim Lyngvild har satset sit skønhedsbrand Raunsborg Nordic i projektet, men nu har han også startet en folkeindsamling i håb om at skrabe pengene sammen. Hans plan er at lave et udstillingssted til vikingeskatten, hvor alle kan få glæde af smykkerne. Indsamlingen foregår gennem Raunsborg Fonden.

Se billeder af Lyngvild og smykkerne herunder:

Dagens Gossip