Vild aften i 1. division: Vanvittigt Viborg-comeback

FC Vestsjælland tabte værdifulde point i oprykningskampen med et overraskende nederlag til Viborg. De grønblusede har derimod sat kursen mod den bedste række med en 3-2 sejr i Slagelse.

Der var der intet, der tydede på i kampens begyndelse.

Efter 17 minutters spil kom hjemmeholdet i front. Et rent skydetelt iscenesat af en hurtig omstilling ved Ronnie Bendtsen havnede af omveje for fødderne af Søren Berg. Veteranen svigtede ikke fra tæt hold og sendte bolden i nettet.

Det skabte jubelscener på stadion i Slagelse, da målet faldt kort efter meldinger om, at oprykningsrivalerne Lyngby og Vejle var bagud mod Brønshøj og AB. Vejles Kasper Jensen så tilmed rødt allerede efter 22 minutter.

FC Vestsjælland fortsatte trykket efter målet - ikke mindst takket være en dynamisk Rasmus Festersen, og Viborg havde svært ved at finde et modtræk til det aggressive genpres samt vanskeligheder ved at få iscenesat enmandshæren Thomas Dalgaard helt fremme.

Blot fem minutter senere slog FCV til igen. Et hjørnespark fik lov at passere - ikke mindst en flagrende Martin Hansen i Viborg-målet - til bagerste stolpe hvor Thiago kom stormende til 2-0.

Andetsteds udlignede Yussuf Poulsen for Lyngby i nabostriden med Brønshøj. Og blev ondt hurtigt værre for Brønshøj, der måtte se den tidligere 'hveps' Lasse Fosgaard øge til 2-1.

Få kilometer derfra på Gladsaxe Stadion kom Vejle yderligere bagud, så kursen var sat til et vagtskifte i toppen af første division, hvor Lyngby efter en sløj start på foråret, nu lagde sig på oprykningskurs sammen med FCV.

Glæden hos de kongeblå varede dog kun til ti minutter inde i anden halvleg, så fik Emil Berggren bragt balance i regnskabet for Brønshøj. Nicolaj Agger fik reduceret for Vejle i Gladsaxe, så der var lagt i opryknings-ovnen til en hed sidste halve time af spillerunden.

Ikke mindst fordi Viborg igen øjnede håb efter et glimrende langskud fra Simon Nagel blev rettet af og strøg i kassen. 2-1 målet faldt efter en periode hvor ellers intet fungerede for Viborg.

Men målet gav Viborg ild i øjnene og mod på mere. En gang klumpspil endte med et sløjt skud fra distancen, der fandt Thomas Dalgaard til 2-2. Så levede kampen i Slagelse for alvor.

Og ikke bare levede. Viborg leverede et forrygende comeback. Ud af nærmest ingenting fik Thomas Dalgaard banket en førsteberøring i nettet og vendt 2-0 til 2-3.

I Gladsaxe gik Vejle endegyldigt ned i slutfasen, da AB lukkede og slukkede med målet til 3-1.

Lyngby formåede ikke at overvinde Brønshøj - kampen på Lundtoftevej endte 2-2.

Med onsdag aftens resultater fastholder FCV førstepladsen med 57 point. Viborg følger efter med 56 point efterfulgt af Vejle og Lyngby med 53 point.

 

 

 

Dagens Gossip