Vild lønfest i FIH Erhvevsbank

I 2012 lykkedes det for den hårdt pressede FIH at parkere rådne lån for 17 mia. kr. hos statens finansielle skraldespand Finansiel Stabilitet. Nu er det staten og i sidste ende skatteborgerne, der nu hænger på den blodrøde banks mange elendige udlån til ejendomme.

Og den stærkt kontroversielle handel får nu kasseapparatet til at klinge hos de mange FIH-ansatte, der for alvor kan mærke "successen" på egen pengepung.

Samlet set afslører regnskabet fra FIH Erhvervsbank, at i alt 17 nøglemedarbejdere, de såkaldte risikotagere, samlet har fået over 35 mio. kr. i løn. Det svarer til et lønhop på over 60.000kr om måneden sammenlignet med 2011 og en samlet årsløn, der i snit ligger på over 2 mio. kr. Oven i den vilde stigning kommer en samlet bonus på næsten 15 mio. kr.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med nu

Altså en svimlende årsløn på over 3 mio. kr. til bankfolk, der ikke engang kan skrive direktør på visitkortet.

- Det her er bestemt noget, jeg vil tage op i vores næste møde omkring bankpakkerne og Finansiel Stabilitet. Vi har stor fokus på netop bonusser og lønninger i de banker, der skal have hjælp. Og med hensyn til FIH især, tegner det ikke et særligt heldigt billede af banken, siger erhvervsordfører Hans Kristian Skibby fra Dansk Folkeparti.

Også de almindelige bankansatte på gulvet hos FIH har mærket, at arbejdsgiveren og den stenrige ejerkreds med ATP og PFA i spidsen, er sluppet af med en gevaldig hovedpine.

Hele 85.000 er den gennemsnitlige månedsløn til FIH's lidt under 300 ansatte, hvilket e

Dagens Gossip