Vild magtkamp: Froome svarer nu igen

Chris Froome slår over for Bradley Wiggins fast, at det er ham, som Team Sky satser på som kaptajn i Tour de France.

Froome mener, at han har fået en garanti for, at det britiske cykelhold satser på ham under sommerens franske etapeløb.

- Der har været megen spekulation om, hvem der skal være Team Skys kaptajn i Tour de France i år. Jeg har gjort det klart, at mit store mål for 2013 er at vinde Touren, siger Chris Froome til velonews.com.

- Team Skys ledelse har forsikret mig om, at jeg har deres fulde opbakning, og på intet tidspunkt har der været tvivl om lederskabet under Touren.

Bradley Wiggins, der vandt Tour de France i 2012, har modsat Froome talt mere om Giro d'Italia i år. Men mandag fortalte han en gruppe journalister, at han også agter at køre det franske etapeløb.

Det skete med en bemærkning om, at holdets ledelse må vælge en kaptajn. Alternativt må Team Sky ifølge Wiggins starte Touren med to kaptajner, og så må løbet vise, hvem der ender som holdets leder.

Chris Froome, der blev nummer to i sidste års udgave af Touren, regner dog fortsat med fuld opbakning.

- Det er et stort projekt at forsøge at vinde Tour de France, og det vil kræve fuld opbakning fra alle ryttere og alle omkring holdet.

- Vores hold til Tour de France er endnu ikke udtaget, men med det talent, der er på holdet, så er jeg ikke i tvivl om, at de stærkeste og mest viljestærke ryttere vil være klar til at støtte mig, siger Chris Froome.

Tour de France begynder den 29. juni og slutter 21. juli i Paris.

/ritzau/

 

Dagens Gossip