Vild vækst i formuen for verdens rigeste

Den totale private formue i hele verden voksede i 2012 med næsten otte procent til 135 billioner dollar. Men velstanden er meget, meget skævt fordelt, og skævheden vil vokse de kommende år. Det er et par af konklusionerne i Boston Consulting Groups årlige opgørelse over verdens rigdom, skriver NBCNews.

Hele 39 procent af verdens private formue ejes af bare én procent af befolkningen, hedder det i rapporten, og antallet af millionærer i dollar steg sidste år med 10 procent til 13,8 millioner mennesker verden over.

Og de rige bliver rigere - og formuerne vokser hurtigere end almindelige menneskers slanke portemonnæer, skønner Boston Consulting Group. Mens den samlede vækst i verden anslås at blive på 4,8 procent om året de kommende fem år, så vil folk med en formue over fem millioner dollar få et afkast på otte procent om året, vurderes det. Har man mere end 100 millioner dollar på kistebunden, vil de vokse med hele 9,2 procent om året, anslår Boston Consulting Group.

Efter i seks år at være henvist til andenpladsen af den mexicanske telemilliardær Carlos Slim er Bill Gates tilbage på toppen af Bloombergs liste over verdens rigeste med en formue på 420,5 milliarder kroner. Nummer fem på listen er Ikea-stifteren Ingvar Kamprad med en anslået formue på 318 milliarder kroner.

Dagens Gossip