Vilde billeder fra København Zoo: Due landede det forkerte sted - nedlagt af legesyge løveunger

En due ville hvile vingerne - sekunder senere blev den nedlagt af hunløven i Zoologisk Have og spist af hendes unger. Men først da de var færdige med at lege med den livløse fugl og splitte den ad.

København Zoo har lagt billeder af situationen på Facebook, og det har fået flere nysgerrige følgere til at spørge, hvorfor vilde kattedyr ikke altid får levende bytte, som de kan jage og lege med - nu hvor de tydeligvis nyder det så meget.

Men det findes der er en god forklaring på:

- Rovdyrene i Zoo fodres ikke med levende bytte af hensyn til dyrevelfærden, og normalt stimuleres deres jagtadfærd via berigelse, skriver København Zoo på det sociale medie.

Berigelse består af opstillede udfordringer, hvor man eksempelvis gemmer dyrenes mad eller hænger det op i træer, så der skal ydes en indsats for at få lov til at sætte hjørnetænderne i råvarerne. 

- Det sker dog, at en fugl lander i et af anlæggene - og da fejler rovdyrinstinktet ikke noget. Her har hunløven for eksempel fanget en due, som løveungerne får lov at æde, tilføjes det.

En følger har spurgt, om duen ikke kan smitte løverne med bakterier, men det afviser Zoologisk Have:

- Det forholder sig heldigvis sådan, at duerne ikke bærer på bakterier eller parasitter, som har nogen effekt på rovdyrene i Zoo.

Ulykkesfuglens sidste minutter blev fanget på kamera, som kan ses i galleriet herunder.

Følg Dagens Dyreriget for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip