Vildt: 40 bilister kørte for stærkt ved vejarbejde - mister kørekortet betinget

40 bilister trådte i går så hårdt på speederen, at de nu mister kørekortet betinget. Det vil sige, at de får en bøde og skal op til en orienterende køreprøve.

Det var Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, der i går mellem 17.30 og 22 placerede en fotovogn ved et vejarbejde på Sydmotorvejen ved Sakskøbing.

385 bilister blev kontrolleret. 109 bilister kan se frem til et klip i kørekortet, mens 40 bilister mister kørekortet betinget. Den hurtigste bilist blev målt til 103 km/t, hvor hastighedsgrænsen var 50 km/t.

Gårsdagens fangst kommer ikke bag på Erik Mather fra Færdselsafdelingen:

- Det er desværre ikke noget særsyn. Sidste år havde vi en lignende kontrol på Vestmotorvejen og da var billedet det samme. Det er nedslående tal, men ikke overraskende, siger han til Dagens.dk.

Hvis ikke alle bilisterne i går opdagede, at de blev fotograferet, så er der en ubehagelig overraskelse på vej fra politiet:

- Det er lidt som i fodbold. De får det gule kort. En betingelse er, at fartsynderne består en orienterende køreprøve. Og så må de ikke lave lignende forseelser i tre år, forklarer Erik Mather.

Han tilføjer, at det er for bilisternes egen sikkerhed, at der er fartbegrænsninger ved vejarbejder:

- Det er både for at beskytte vejarbejdere og bilister. Der er jo stillet betonklodser og andet op som afskærmning ved vejarbejdet. Og hvis en bil brager ind i en betonklods, så er man jo ikke selv herre over, hvor bilen ender. Og det kan jo ende med alvorlige skader på andre trafikanter og medarbejdere på stedet, siger Erik Mather til Dagens.dk.

Han garanterer, at der vil blive lavet flere fartkontroller ved vejarbejdet på Sydmotorvejen.

Dagens Gossip