Vildt iscomeback: Esbjerg er tilbage i kampen om guldet

07/04/2015

Esbjerg lignede et hold, der var godt i gang med at begrave sig selv, men på et imponerende comeback lykkedes det vestjyderne at vinde 6-4 i den tredje ishockeyfinale på udebane i Vojens.

Sønderjyskes forspring er nu reduceret til 1-2, og alt er igen åbent i kampen om DM-guldet inden fjerde finale i Esbjerg fredag aften.

Og esbjergenserne kan tage en masse mental oprejsning med til den kamp efter præstationen i heksekedlen i Vojens, hvor slaget blev vendt helt på hovedet i de sidste 25 minutter.

Det lignede nemlig en gentagelse af de første to finaler, da sønderjyderne mod slutningen af anden periode førte med 4-1 - blandt andet på to mål af Kim Lykkeskov.

På det tidspunkt var Esbjerg handicappet af, at superdribleren Scott Howes havde fået matchstraf for en knætackling, men vestjyderne kæmpede sig tilbage med stor energi.

Med et minuts mellemrum fik først Mark Derlago og dernæst Andrew Clark reduceret til 3-4, og så var spændingen reddet inden tredje periode.

Og Esbjerg mente det alvorligt. 17-årige Niklas Andersen var manden, der bragte esbjergenserne helt tilbage i kampen, da han sled sig fri, og vippede pucken i nettet til 4-4 med et håndledsskud.

Da tippede finalen over på esbjergensernes hænder, og Wade Bergman og Mark Derlago lavede målene, der for første gang i finaleserien bragte Esbjerg foran.

Det var en utrolig udvikling på en kamp, der ellers begyndte tamt og helt uden den intensitet, som man på godt og ondt så i de to første kampe.

Det virkede, som om spillerne var trætte og havde svært ved at mobilisere kræfterne til endnu et vildt og fysisk slag, og først da Howes fik sin matchstraf kom der for alvor liv i sagerne i den fyldte arena i Vojens.

Nu er der for alvor bagt op til en storkamp på fredag, hvor sønderjyderne har noget revanchere i Granly Hockey Arena, der utvivlsomt bliver fyldt til sidste plads.