Vildt vejr truer US Open

Udover at regnvejret torsdag forventes at skabe flere afbrydelser af første runde i US Open, så kan moder naturs luner ende med at få afgørende betydning på udfaldet af turneringen, der spilles på Merion Golf Clubs bane i Pennsylvania.

Greenkeeperne har kæmpet med at få banen spilleklar hele ugen, og selvom det er lykkedes dem i første omgang, så frygter man, at de mange centimeter vand, der faldt tidligere på ugen - og stadig forventes at falde - kan betyde, at US Open i udpræget grad bliver præget af tilfældigheder.

Det skyldes, at boldene samler mudder op, når de lander på fairway. Og når boldene er fedtet ind i mudder bliver deres flugt helt utilregnelig, og det er det, der åbner op for bekymringen for tilfældigheder. Arrangørerne tillader ikke, at spillerne markerer og renser boldene, så Tiger Woods & co. er nødt til at leve med, at vejrguderne kan få stor indflydelse på udfaldet af US Open.

Der faldt godt 10 cm regn i mandags, og det forventes altså, at der både torsdag og i weekenden vil trænge store regnskyer ind over Merion-banen.

Mike Davis, der er direktør hos arrangørerne USGA, erkender, at det kan blive en stor udfordring for turneringen, at vejrguderne har ladet regnen sile ned over banen. I ugens løb er der kommet dobbelt så meget regn, som der normalt gør i hele juni i Philadelphia. Samtidig siger han, at vinden også forventes at blive et problem.

- Der kan komme virkelig hård vind, som vil være potentielt skadelige for os. Måske endda også hagl, lyder det fra Davis.

US Open skydes i gang torsdag morgen amerikansk tid. Hvis altså vejret tillader det.

Thorbjørn Olesen og Morten Ørum Madsen er de eneste to danske deltagere i turneringen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip