Vildt vejr truer US Open

Udover at regnvejret torsdag forventes at skabe flere afbrydelser af første runde i US Open, så kan moder naturs luner ende med at få afgørende betydning på udfaldet af turneringen, der spilles på Merion Golf Clubs bane i Pennsylvania.

Greenkeeperne har kæmpet med at få banen spilleklar hele ugen, og selvom det er lykkedes dem i første omgang, så frygter man, at de mange centimeter vand, der faldt tidligere på ugen - og stadig forventes at falde - kan betyde, at US Open i udpræget grad bliver præget af tilfældigheder.

Det skyldes, at boldene samler mudder op, når de lander på fairway. Og når boldene er fedtet ind i mudder bliver deres flugt helt utilregnelig, og det er det, der åbner op for bekymringen for tilfældigheder. Arrangørerne tillader ikke, at spillerne markerer og renser boldene, så Tiger Woods & co. er nødt til at leve med, at vejrguderne kan få stor indflydelse på udfaldet af US Open.

Der faldt godt 10 cm regn i mandags, og det forventes altså, at der både torsdag og i weekenden vil trænge store regnskyer ind over Merion-banen.

Mike Davis, der er direktør hos arrangørerne USGA, erkender, at det kan blive en stor udfordring for turneringen, at vejrguderne har ladet regnen sile ned over banen. I ugens løb er der kommet dobbelt så meget regn, som der normalt gør i hele juni i Philadelphia. Samtidig siger han, at vinden også forventes at blive et problem.

- Der kan komme virkelig hård vind, som vil være potentielt skadelige for os. Måske endda også hagl, lyder det fra Davis.

US Open skydes i gang torsdag morgen amerikansk tid. Hvis altså vejret tillader det.

Thorbjørn Olesen og Morten Ørum Madsen er de eneste to danske deltagere i turneringen.

Dagens Gossip