Vildtforvaltningen vil gøre mågejagt forbudt

»I et moderne samfund driver man jagt på arter som man efterfølgende spiser. Måger er altså ikke en fugl, der er egnet til jagt, for man spiser den simpelthen ikke. Og i jagtsæsonen risikerer man desuden at ramme trækfugle og måger, der yngler ude på strandengene og altså ikke de irriterende måger i byerne,« siger medlem af Vildtforvaltningen for Dansk Ornitologisk Forening Christian Hjort.

Han understreger, at forvaltningens forslag om en fredning af mågerne alene handler om jagt. Støjgenerede danskere vil altså også i fremtiden have mulighed for at komme de irriterende måger til livs.

I Aarhus har problemet med de skrigende måger været særligt omfattende, og det har fået vrede beboere til at oprette Facebookgruppen »Mågerne ud af Aarhus,« som har fået mere end 2.600 likes. Beboerforeningen Ryesgade 33, der stå bag siden, har forgæves forsøgt at få Aarhus Byråd til at tage sagen op.

»De problemer, der har været med måger i Aarhus, København og Aalborg, har man løst ved, at man har fået lov at skyde nogen af dem, det er der ikke ændret på. Både i år, næste år og året efter vil man stadig kunne få lov at skyde det generende vildt,« siger Christian Hjort.

Også den konservative gruppeformand i Aalborg Byråd Thomas Krarup har misforstået Vildtforvaltningens anbefalinger. Han rejste overfor dr.dk torsdag morgen kritik af Vildtforvaltningens fredningsforslag.

»Folk skal kunne sove om natten. Vi har haft en varm sommer, hvor mågerne har holdt en hel bydel vågen. Og det er underligt, at Naturstyrelsen for eksempel tillader at nedskyde rågeunger, men ikke måger,« siger han til dr.dk.

Miljøminister Ida Auken, der torsdag formiddag endnu ikke havde set Vildtforvaltningens anbefalinger, understreger, at der oftest er god grund til at følge Vildtforvaltningens anbefalinger.

»Der er generelt god grund til at lytte til Vildtforvaltningen. Som regel er der fornuft bag det, de kommer med. Der kan blive skabt meget forvirring, og derfor venter jeg til, at jeg har læst deres anbefalinger grundigt. Og så vil jeg prøve at finde den rigtige afvejning af plads til både mennesker og dyr,« siger miljøministeren.

I dag kan man kontakte Naturstyrelsen, hvis man har problemer med måger. Her kan man ansøge om lov til skyde mågerne.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip