Vilhelmsen: Dagpengereformen var for barsk

Sådan lyder erkendelsen fra SF-formand Annette Vilhelmsen (SF) på SFs landsmøde, der i weekenden foregår i Falconersalen i København.

Fra talerstolen lørdag middag langede hun kraftigt ud efter DF-formand Kristian Thulesen Dahl (DF), der først lagde stemmer til dagpengereformen - som blandt andet halverer dagpengeperioden og gør det sværere at få ret til dagpenge - men efterfølgende fortrød tidspunktet for, hvornår reformen skulle træde i kraft.

»Som en omvendt fremskridtsmand på sin høje, hvide hest, fremturer han nu imod dagpengereformen. Den reform han selv for bare to år siden var ophavsmand til. Nu er reformen pludselig for barsk. Jo tak,« sagde Annette Vilhelmsen i sin tale til partifællerne.

»Det skal jeg da være den første til at give ham ret i. Måske var det alligevel ikke den bedste idé at halvere folks dagpengeperiode midt i en økonomisk krise. Men det skulle Kristian Thulesen-Dahl have tænkt på lidt før,« sagde hun og høstede stående bifald fra SFerne i salen.

Annette Vilhelmsen anklagede samtidig den tidligere VK-regering for, sammen med Dansk Folkeparti, at have sat den danske velfærd over styr.

»I de 10 år, hvor Kristian Thulesen Dahl spiste flæskesteg med Lars Løkke og Claus Hjort i Finansministeriet, var han mere optaget af grænsebomme og intolerance i metermål end af at værne om det danske velfærdssamfund,« sagde hun og fortsatte:

»Det går nu hårdt ud over dem, som under krisen mistede deres arbejde og kom på dagpenge.«

Netop spørgsmålet om dagpengene forventes at blive et af de helt store slagsmål på partiets landsmøde, der fortsætter frem til søndag eftermiddag.

Dagens Gossip