Vilhelmsen erkender: Zornig fik særbehandling

SF's formand, socialminister Annette Vilhelmsen, erkender nu, at Lisbeth Zornig Andersens projekt Stemmer på kanten har fået særbehandling i forbindelse med tildelingen af en million kroner, der skulle få flere marginaliserede mennesker til at stemme.

Det sker i et svar til Folketinget, der kommer få timer før, at Annette Vilhelmsen skal i samråd om sagen.

- Stemmer på kanten har fået væsentlig mere vejledning end de øvrige ansøgere om støtte fra puljen, hvorfor jeg mener, det er rigtigt at sige, at Stemmer på kanten har fået særbehandling, skriver Annette Vilhelmsen.

Socialministeren har tidligere understreget, at tildelingen af puljemidler er foregået på lige vilkår mellem ansøgerne.

Baggrunden for særbehandlingen er, understreger Annette Vilhelmsen, at hun selv tilkendegav over for Lisbeth Zornig Andersen, at "der er en million til dig" allerede inden, at fristen for at søge puljemidlerne var udløbet.

Og faktisk også inden, at Huset Zornig overhovedet havde søgt.

- Som jeg tidligere har udtalt i denne sag, så har det ikke været en køn proces, og jeg mener bestemt, at forvaltningen af denne pulje kunne have været håndteret mere korrekt, anfører SF's formand.

Blandt andet holdt to medarbejdere fra Socialministeriet den 5. september et møde med ansatte fra Stemmer på kanten.

Her fik de lejlighed til at afspille en kampagnesang og en video, fremgår det blandt andet af svaret fra ministeren til Folketingets Socialudvalg.

Ministeriets folk besvarede desuden en række spørgsmål fra Stemmer på kanten, der også modtog vejledning og information om ansøgningsfrister.

Samrådet med Annette Vilhelmsen er ventet med spænding. SF-formandens løfte til Lisbeth Zornig Andersen blev fanget af et tv-kamera, og efter, at dagbladet Politiken tog sagen op, har Vilhelmsen blankt erkendt, at hun begik en fejl.

Men hun har samtidig fastslået, at det tocifrede antal ansøgere er blevet behandlet på lige vilkår.

Som tilfældet var med den nu fungerende justitsminister Morten Bødskov (S) på et samråd tirsdag, så er det Enhedslisten, der sidder med Vilhelmsens ministerfremtid i hænderne.

Det ventes dog ikke, at regeringens parlamentariske grundlag for anden dag i træk vil sparke taburetten væk under en minister.

Slet ikke i lyset af at Vilhelmsen er partiformand, hvilket vil kaste regeringen ud i uforudsigelig bølgegang, hvis SF's førstedame ryger ud af regeringen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip