Vilhelmsen går hårdt til V og K

SF's formand, Annette Vilhelmsen, sender spydige bemærkninger af sted mod både Venstre og De Konservative i sin partiledertale ved Folkemødet på Bornholm.

Mens Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, opfordres til at komme "ud af elfenbenstårnet" og stå på mål for sin politik, går Vilhelmsen endnu hårdere i rette med De Konservative.

SF-formanden drager en direkte parallel mellem De Konservatives modstand mod lektiehjælp i folkeskolen og konservative kræfters modstand mod at indføre demokrati i 1800-tallet.

- Det er jo ikke første gang, at De Konservative - eller Højre som de hed engang - lige skal have lidt tid til at fordøje noget fornyelse. Sådan var det også, da vi indledte de første strækøvelser omkring demokrati, som vi jo også fejrer med Folkemødet her på Bornholm.

- Tilbage i 1800-tallet havde demokrati, fællesskab og frihed også sine modstandere. Konservative kræfter var dengang utrygge ved at slippe magten fri og overlade styringen af vores land til folket, siger Vilhelmsen.

Senere i talen er det Lars Løkke Rasmussen, som står for skud. Vilhelmsen efterspørger Venstres svar på en række konkrete spørgsmål om blandt andet kollektiv trafik, brugerbetaling på uddannelser og skattelettelser for banker og olieselskaber.

- Jeg synes ærlig talt, at Lars Løkke burde komme ned fra de øvre luftlag og sætte ord på Venstres svar til de udfordringer, vi helt almindeligt dødelige er optaget af for tiden.

- Kære Lars Løkke. Kom ud af elfenbenstårnet, giv danskerne svar og stå på mål for din politik. Det ville være kærkommen politisk aktivisme, siger hun.

Netop den politiske aktivisme er et af omdrejningspunkterne i Annette Vilhelmsens tale. SF-formanden opfordrer således danskerne til at deltage og bidrage mere til demokratiet.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip