Vilhelmsen har forståelse for Zornigs ønske om at takke

Tildelingen af en million kroner i støttemidler til projektet Stemmer på kanten skete først den 19. september.

Men allerede dagen inden, altså den 18. september, mødte projektets leder, Lisbeth Zornig Andersen op i Socialministeriet hos Annette Vilhelmsen (SF) for at takke. Det fremgår både af en DR-udsendelse onsdag og af ministerens svar til Finansudvalget.

Og ønsket om at takke forstår den ansvarlige minister godt, fortæller hun forud for et samråd torsdag. Også selvom hun tidligere har understreget overfor Folketinget, at tildelingen af pengene først fandt sted den 19.

- Nu har jeg set, hvad der er bragt i udsendelsen med Lisbeth Zornig, og jeg står sådan set ved de forklaringer, jeg har givet til Folketinget hele tiden, siger Vilhelmsen.

- Zornig fremlagde blandt andet i sin præsentation, hvad hun ville bruge den million, som hun havde en forventning om, at hun skulle have, på, siger Vilhelmsen.

Og den forventning havde Zornig, fordi Vilhelmsen allerede den 29. august - 18 dage før ansøgningsfristen udløber, og før Zornig har søgt om midlerne - fortæller hende for rullende kameraer, at der er én million kroner til Stemmer på kanten.

Vilhelmsen har allerede tidligere erkendt, at det var en fejl, fordi hun havde taget fejl af nogle midler.

- Jeg må lige sige, at den 29. august, der begår jeg jo den fejl, at give tilkendegivelse af en million. Det er det, der har udløst alt det her. Så jeg kan da godt forstå, at hun har en forventning til, at den million er der, siger Vilhelmsen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip