Vilhelmsen har svært ved at se ændret offentlighedslov

Partiformanden har dog svært ved at se, hvordan man kan ændre loven, der er blevet behandlet første gang i Folketinget.

»Vi har vedtaget en mere skeptisk linje i forhold til offentlighedsloven. Det er en demokratisk vedtagelse. Jeg kan ikke lige se nu, hvordan jeg kan gå hjem og ændre på det her lovforslag, som har været i førstebehandling, men jeg synes, vi skal prøve at se på, hvad der ligger i den vedtagelse her, og det tager jeg til efterretning,« siger Annette Vilhelmsen.

Stribevis af SFere har på landsmødet fra talerstolen tordnet mod loven, og søndag vedtog SF-baglandet så, at partiet vil arbejde for at fjerne de dele af loven, som »indskrænker demokratiet«.

Det er nu blevet skrevet ind i landsmødeudtalelsen, men det er endnu uvist, om det får konkret betydning på Christiansborg.

»Jeg har lyttet til den debat, der har været, og jeg tager en demokratisk beslutning til efterretning, men jeg har også lige brug for at finde ud af, hvad der ligger i den her tekst, der er vedtaget, og så synes jeg, vi skal prøve at se på offentlighedsloven herfra,« siger Annette Vilhelmsen.

SFeren Karsten Hønge, der står bag forslaget om at skærpe partiets kritik af offentlighedsloven, håber, at der nu kommer en timeout i lovgivningen.

»Jeg kan godt se, at det kan blive ubekvemt for vores partiledelse, og jeg kan da godt følge, at det kan være træls for vores ministre nu at skulle vende tilbage til kollegaerne i regeringen og bede om en timeout, men er det ikke til fordel for os alle sammen?« siger han.

Dagens Gossip