Vilhelmsen interesseret i ny dagpengekurs

SF's mulige kommende formand, Annette Vilhelmsen, kalder nu et forslag om at lave markante lempelser af dagpengeperioden for "et interessant bidrag".

Det er SF's arbejdsmarkedsordfører, Eigil Andersen, der fredag slår på tromme for enten at forlænge dagpengeperioden midlertidigt eller alternativt give folk dagpenge i tre år.

Et forslag, der dermed står i skarp kontrast til regeringsgrundlaget, der fra nytår sætter dagpengeperioden ned til to år.

- Jeg hører Eigils udspil som udtryk for en bekymring for området, og jeg hører det som et indspark til en videre debat. Men jeg kan ikke her og nu sige til Eigils forslag, at "det er vel nok godt, så gør vi det", siger Annette Vilhelmsen.

Spørgsmål: Jeg hører et meget konkret forslag om at ændre dagpengeperioden, og hvad siger du til det?

- Det konkrete forslag kan vi ikke gå ind og ændre på med de aftaler, der ligger. Men det er et interessant bidrag, siger Annette Vilhelmsen

Spørgsmål: "Kan ikke", men "vil gerne"?

- Det sagde jeg ikke. Vi kan ikke, og vi står bag den regeringsaftale, der er. Men vi skal jo løbende se på, om vi kan få gode forslag.

Kampen mellem Annette Vilhelmsen og Astrid Krag er de seneste dage spidset til, og det tegner i stigende grad til dødt løb mellem kandidaterne.

Astrid Krag tilhører den del af partiet, der helhjertet bakker op om regeringsdeltagelsen, mens Annette Vilhelmsen tiltrækker den del af partiets bagland, der er kritiske over for - eller direkte imod - regeringssamarbejdet.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip