Vilhelmsen: Min afgang bliver ny start for SF

Skrevet af admin

30/01/2014

Mest læste i dag

- Da jeg overtog formandsposten i SF, havde jeg en formodning om, at det ville blive en hård opgave. Jeg afslører nok ikke for meget ved at sige, at det blev det.

Det erkender Annette Vilhelmsen på et pressemøde i partiets gruppeværelse, hvor hun torsdag har meddelt, at hun trækker sig som formand, og at SF forlader regeringen.

- Det har været et ganske dramatisk døgn. I går på landsledelsesmødet blev det ganske klart, at det ikke var muligt at samle partiet, hvilket jeg ellers var blevet valgt på.

- Der var flertal i landsledelsen for at stemme sammen med regeringen. Men jeg må konstatere, at der er stor uenighed i folketingsgruppen, siger Annette Vilhelmsen.

Hun vedstår, at SF ligner et parti i meget store vanskeligheder:

- Nogle siger, at SF er et parti i dyb krise. Ja, at partiet sågar kæmper for sin overlevelse. Til det vil jeg sige, at SF står over for store udfordringer. Denne situation kan blive muligheden for en ny start for SF, siger Annette Vilhelmsen.

For hendes beslutning betyder ikke afslutningen på SF som parti, mener hun:

- Jeg vil gerne sige i dag: Der var et SF før mig, der har været et SF under mig, og der vil også være et SF efter mig.

Annette Vilhelmsen mener, at det er "uomtvisteligt", at SF har gjort en markant forskel i regeringen, selvom vi måske ikke altid har været rigtig dygtige til at fortælle om det".

Hun fremhæver blandt andet, at SF har været med til at gennemføre togfonden, en tidlig indsats for udsatte børn, og afskaffelse af fattigdomsydelserne.

- Nogle vil nok spørge mig, om jeg ville gøre det igen. Ja, det ville jeg, siger Annette Vilhelmsen, der kun fik 15 måneder som partiformand.

Hun fastslår, at hun fortsætter som menigt medlem af SF's folketingsgruppe, og at SF vil være parlamentarisk grundlag for Helle Thorning-Schmidts (S) regering.

Dermed behøver Helle Thorning-Schmidt ikke gå af og udskrive valg.

/ritzau/