Vilhelmsen: Nu koncentrerer vi os om vores arbejde

Indtil videre fungerer Pernille Vigsø Bagge som gruppeformand og politisk ordfører for SF. Det fortæller partiets afgående formand, Annette Vilhelmsen, tirsdag, efter SF har holdt gruppemøde.

- Vi har selvfølgelig drøftet situationen, den er alvorlig, siger Annette Vilhelmsen.

- Jeg synes, vi har haft et godt møde, og vi er alle SF'ere, siger hun.

Annette Vilhelmsen vil ikke komme nærmere ind på, hvad der blev diskuteret på mødet.

- Vi har haft en drøftelse, sådan som vi gør i SF, og den har vi haft internt. Det har vi haft brug for. Nu går vi ud og tager fat på vores politiske arbejde, siger hun.

Hun vil heller ikke svare på, hvem der skal være formand for partiet.

- Det er SF's medlemmer, som bestemmer, hvem der skal være formand for SF, siger hun.

Endnu har ingen meldt sig som kandidater til formandsposten. Men tirsdag fastslog Trine Pertou Mach, at hun ikke vil stille op.

- Jeg har ikke lyst til at være formand, og det er der nogle personlige årsager til, som jeg ikke har lyst til at dele med hele den danske befolkning, siger hun på vej ind til et gruppemøde i det kriseramte parti.

Dermed er en af de personer, som har været nævnt som en mulig SF-formand fra partiets venstrefløj, ude af spillet om formandsposten.

SF's tidligere skatteminister Jonas Dahl og tidligere transportminister Pia Olsen Dyhr (SF) er også blevet nævnt som bud på formandskandidater.

Hverken Jonas Dahl eller Pia Olsen Dyhr har dog villet be- eller afkræfte, at de stiller op.

- Det er en overvejelse, siger Jonas Dahl og tilføjer:

- Jeg synes, der er brug for SF. Hvis nogen synes, jeg kan bidrage til at løfte SF fremad, vil jeg gerne det. Om det så er som formand eller i en anden rolle, det må tiden vise, siger han.

Tirsdag skrev den tidligere skatteminister på sin Twitter, at han overvejer titlen på en ny bog: "Hvordan fucker man et parti op på 5 dage?" Eller "Sådan slår socialister hinanden".

Det var satire, fortæller Jonas Dahl, som fastslår, at den seneste tid har været brutal for SF.

- De sidste par dage har jeg brugt på dybest set at være ked af den situation, vi er havnet i som parti. Nu skal jeg bruge de næste par dage på at afklare min egen situation, siger han.

/ritzau/

Dagens Gossip