Vilhelmsen: Offentlighedslov udvider åbenhed

Stribevis af SFere har lørdag og søndag indtaget talerstolen i Falconer Salen for at tordne mod loven, som, de frygter, vil begrænse offentlighedens muligheder for indsigt.

»Åbenhed i forvaltningen om muligheden for at se magthaverne i kortene har altid været hjerteblod for SF,« siger tidligere folketingsmedlem Kristen Touborg.

»Det er sgu da træls, hvis vi skal være med til at indskrænke offentlighedens indsigt. Jeg vil gerne opfordre SFs ministre og ordførere til at finde en bedre løsning. Jeg ved godt, at vi har indgået en aftale med regeringen, og aftaler de skal overholdes, men betalingsringen var også regeringens politik, og den blev alligevel ikke gennemført,« siger han til stor begejstring for salen.

Når SFerne senere søndag skal vedtage en landsmødeudtalelse bliver offentlighedsloven et centralt punkt. Karsten Hønge fra SF i Odense har forslået, at man skriver i udtalelsen, at »SF støtter alle skridt i retning af mere åbenhed og vil arbejde for at fjerne de dele, som indskrænker«, og SF i Høje Taastrup foreslår, at SF tager afstand fra de omstridte paragraffer med ordene: »SF forlanger forslagene til ændringer i offentlighedslovens §§ 24 og 27 taget af bordet.«

SF-formand Annette Vilhelmsen (SF) har forståelse for, at offentlighedsloven er blevet voldsomt debatteret, men hun understreger samtidig, at den på visse områder forbedrer åbenheden.

»Det er værd at bemærke, at loven også - ud over de kritikpunkter, der har været - vil medføre udvidet åbenhed på en række områder, og samtidig får vi en evaluering af loven om tre år af Folketingets ombudsmand,« siger hun.

Landsmødet skal søndag eftermiddag stemme om ændringsforslagene til landsmødeudtalelsen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip