Vilhelmsen og Holger K. slår Sohn og Möger

Danskerne har taget pænt imod SF's to nye ministre oven på formandsvalget i SF for en måned siden.

Målt på avisens popularitetsbarometer slår den nye partiformand og nyslåede erhvervs- og vækstminister, Annette Vilhelmsen, sin partifælle og forgænger på posten, Ole Sohn, med flere længder, skriver metroXpress.

Vilhelmsen stryger direkte ind på en 11.-plads ud af regeringens 23 ministre, mens Sohn som nummer 21 forlod ministeriet på popularitetsstigens tredjenederste trin, viser målingen fra YouGov.

Også SF's nye skatteminister og tidligere SF-formand, Holger K. Nielsen, gør en fornuftig entre set med danskernes øjne. Han ryger ind på en delt 12.-plads og slår dermed sin forgænger i Skatteministeriet, Thor Möger Pedersen (SF), med en pæn margin.

Da Möger forlod Skatteministeriet lå han placeret som nummer 19.

Målingen er godt nyt for SF, siger valgforsker Sigge Winther Nielsen, Københavns Universitet.

- Vælgerne tager forholdsvis positivt, men selvfølgelig også afventende imod de to nye SF-ministre, for vi har endnu til gode at se dem udfolde sig som ministre. Men det er et udmærket udgangspunkt for fremtidig fremgang for partiet.

- Samtidig slipper SF nu for negative mediehistorier om, at de fleste af SF's ministre ligger og roder rundt neden i bunden af popularitetsbarometeret, siger han til metroXpress.

Regeringens mest populære minister er økonomi- og erhvervsminister Margrethe Vestager (R) efterfulgt af miljøminister Ida Auken (SF) og forsvarsminister Nick Hækkerup.

Man skal helt ned på 19.-pladsen for at finde statsminister Helle Thorning-Schmidt.

Spørger man udelukkende røde vælgere er hun dog regeringens tredje mest populære minister, kun overgået af miljøminister Ida Auken (SF) og beskæftigelsesminister Mette Frederiksen.

- Det er et tiltrængt skulderklap til Thorning. Men det er faktisk lidt overraskende for mig, at hun står så forholdsvis stærkt blandt sine egne, siger Sigge Winther Nielsen til metroXpress.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip