Vilhelmsen: SF har indflydelse hver dag

- SF får hver evig eneste dag gode ting gennemført i regeringen.

Sådan forsvarer SF's formand Annette Vilhelmsen partiets deltagelse i S-R-SF-regeringen, som kæmper med dårlige meningsmålinger og tiltagende kritik for at føre blå politik.

I sin første landsmødetale til SF-baglandet gør Annette Vilhelmsen det helt klart, at hun ikke ønsker at træde ud af regeringen trods upopulære reformer af SU, kontanthjælp, selskabsskattelettelser og indgreb i skolekonflikten.

- For første gang i vort partis historie, er vi med helt inde i kontrolrummet og tage ansvar for svære beslutninger, mens vi samtidig præger samfundsudviklingen i en mere retfærdig, solidarisk og grøn retning.

- Jeg står ikke her og siger, at det hele bare går fremragende. At SF har fået gennemført samtlige punkter, vi gik til valg på.

- Og ingen er mere ked af, at partiet er blevet mindre - både i medlemstal og i vælgertilslutning end jeg.

- Men SF er STADIG holdningsmæssigt dét parti i Danmark, der brændende ønsker social retfærdighed, en stærk velfærd og har klima- og miljøambitioner, der rækker langt ud i fremtiden til gavn for de kommende generationer

- Mit budskab er, at SF får det igennem i regeringen, som vores størrelse muliggør. Vi er det eneste regeringsparti, der står solidt plantet midt på venstrefløjen.

- Det er os, der trækker til venstre, siger Annette Vilhelmsen.

Det er Annette Vilhelmsens første landsmøde, efter hun blev formand for seks en halv måned siden.

Den nye SF-formand møder baglandet, mens målingerne dykker mod spærregrænsen og flere prominente SF'ere fra den tabende fløj i formandsopgøret har forladt partiet til fordel for Socialdemokraterne.

I talen fremhæver Annette Vilhelmsen blandt andet, at SF som del af regeringen har været med til at afskaffe starthjælpen og kontanthjælpsloftet, fjerne Dansk Folkepartis grænsebomme og sikret asylfamilier med børn mulighed for at bo udenfor asylcentrene.

Annette Vilhelmsen lister også fem store udfordringer op for SF: At sikre en robust dansk økonomi, mere grøn ressource- og klimapolitik, mere lighed i adgangen til sundhed, bedre uddannelse, og at værne om værdier som ytringsfrihed og demokrati.

Den nye formand for SF undgår dog at nævne et muligt SF-ønske om at ændre dagpengereglerne. I stedet angriber hun Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl for at være med til at indføre dagpengereformen med VK-regeringen.

- Måske var det alligevel ikke den bedste ide, at halvere folks dagpengeperiode midt i en økonomisk krise. Men det skulle Kristian Thulesen-Dahl have tænkt på lidt før, siger Annette Vilhelmsen.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip