Vilhelmsen: SF kommer igen

Skrevet af admin

01/02/2014

Dagens topnyheder

Det ku' være så godt. Men det blev det bare aldrig for SF som regeringsparti.

Torsdag trådte SF ud af regeringen, og Annette Vilhelmsen meldte samtidig ud, at hun stopper som partiets formand.

Vilhelmsen er dog sikker på, at SF nok skal komme positivt op på den anden side af den historiske nedtur.

- SF er ramt i disse dage, men vi kommer op igen. Det er ikke første gang, at vores parti har oplevet nedture gennem vores historie. Og netop historien viser, at det vender, og vi igen kommer op.

- Inden længe begynder vi som SF'ere at finde en ny formand, som skal sætte den kurs, som skal sikre, at SF også fremover er med til at gøre en forskel og trække Danmark og verden i en mere retfærdig og bæredygtig retning, siger hun i en pressemeddelelse.

I kølvandet på SF-beslutningen om at udtræde af regeringen har flere af partiets profilerede politikere valgt at skifte parti.

Blandt andet har sundhedsminister Astrid Krag meldt sig ind i Socialdemokratiet, mens Ida Auken er skiftet til De Radikale. De beslutninger tager den snart forhenværende formand til efterretning.

- Det er trist, at der er så meget blæst om SF i kølvandet på vores udtræden af regeringen. Folk er frustrerede, men jeg håber og tror, at det snart lægger sig, så vi kan få ro på og komme videre sammen.

- Jeg tager til efterretning, at et par medlemmer har valgt at hoppe til andre partier. Sådan må det være, hvis man pludselig finder ud af, at man i virkeligheden er radikal eller socialdemokrat.

- Heldigvis er der stadig mange gode SF'ere til at føre rød og grøn politik fremover, siger Annette Vilhelmsen.

Lørdag er der kontaktrådsmøde i SF, hvor partitoppen skal diskutere partiets fremtidige politiske linje.

/ritzau/