Vilhelmsen: Søvndal løftede SF

SF's nuværende formand, Annette Vilhelmsen, fastslår, at Villy Søvndal selv har truffet beslutningen om, at han vil træde tilbage som udenrigsminister.

- Jeg havde en samtale med Villy i går, hvor vi talte om hans helbredsproblemer, og jeg har forståelse for, at han vælger at trække sig, siger Annette Vilhelmsen.

Hun fastslår, at Villy Søvndal igennem sine mange år i SF har været med til at løfte partiet og gøre det klar til at komme i regering.

- Villy har ydet en kæmpe indsat for SF helt tilbage fra tiden i Kolding Kommune, som menigt medlem af Folketinget og som formand og minister. Han har løftet SF, siger Annette Vilhelmsen.

Nyheden om Villy Søvndals beslutning kom frem, mens Annette Vilhelmsen var i samråd om den million kroner, som hun ved en fejl kom til at love på direkte tv til Huset Zornigs kampagne Stemmer på kanten.

Derfor vil Annette Vilhelmsen ikke forholde sig til, hvem der skal afløse Villy Søvndal som udenrigsminister - eller om SF vil bytte den prestigefyldte ministerpost med andre poster i regeringen.

- Det er for tidligt at sige noget om. Jeg vil slet ikke gå ind i det lige nu. Jeg har fået meddelelsen endeligt nu fra Villy om, at han trækker sig, så det vender vi tilbage til, siger Annette Vilhelmsen.

Spørgsmål: Skal udenrigsministerposten besættes af en SF'er?

- Nu har jeg modtaget meldingen om, at Villy Søvndal går som udenrigsminister. Jeg beder om forståelse for, at jeg vender tilbage med svar på det spørgsmål senere, siger Annette Vilhelmsen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip