Vilhelmsen-støtter kræver dagpengeløsning

Flere af Annette Vilhelmsens mest fremtrædende støtter under formandsopgøret lægger allerede nu pres på den nye SF-formand, skriver Børsen.

Der skal findes en løsning for de mennesker, der fra nytår står til at falde ud af dagpengesystemet, lyder kravet fra to landsledelsesmedlemmer samt tidligere næstformand Meta Fuglsang.

- SF skal holde fast ved, at det problem ikke er løst, før det er løst. Er det løst med akutpakken, er det fint. Er det ikke løst, så ligger det stadig på regeringens bord at finde en løsning, siger landsledelsesmedlem Trine Pertou Mach til Børsen.

Samme melding kommer fra Meta Fuglsang:

- Annette har den stædighed, at hun vil sige, at hvis vi ikke kan forlænge dagpengeperioden, kan vi gøre noget andet, lyder det forventningsfuldt fra den tidligere næstformand.

- Jeg oplever, at hun har en troværdighed over for de mennesker, der risikerer at falde ud, siger hun til avisen.

Også landsledelsesmedlem Ida Damborg forventer en løsning med Vilhelmsen ved roret.

- Jeg vil ikke lægge mig fast på hvordan, men vi kan ikke kigge på, at langt over 20.000 mennesker fra den ene dag til den anden står uden forsørgelse, siger Ida Damborg til Børsen.

Selv lover Annette Vilhelmsen ikke andet, end at hun tager problemet alvorligt.

- Regeringen har taget initiativ med akutpakken. Hvad der mere kan forhandles hjem for at sikre, at ingen falder ud, det er noget af det, vi må se på, siger Annette Vilhelmsen, der søndagen igennem var til møde med statsministeren på Marienborg.

Mandag fortsætter forhandlingerne i statsministerens embedsbolig, når økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) gør dem selskab, og det samme ventes finansminister Bjarne Corydon (S) og Holger K. Nielsen (SF) at gøre.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip