Vilhelmsen trodsede embedsmænd: Fordoblede millionpulje

Socialminister Annette Vilhelmsen (SF) valgte at gå stik i mod anbefalingerne fra sine embedsmænd, da hun fordoblede en kontroversiel pulje til fremme af socialt udsattes valgdeltagelse fra en million kroner til to millioner.

Embedsmændene mente, at det ville være imod god forvaltningsskik, oplyste Vilhelmsen på et samråd torsdag. Men hun fordoblede alligevel puljen, fordi hun ønskede at give andre projekter end Lisbeth Zornig Andersens Stemmer på kanten støtte.

- Jeg bliver dog gjort opmærksom på, at det kunne give anledning til kritik af ministeriets forvaltningspraksis - blandt andet fra Rigsrevisionen, sagde Annette Vilhelmsen.

Det er tildelingen af en million kroner til Stemmer på kanten, der er centrum i den sag, som frem til nu har affødt voldsom kritik af ministeren. Hun kom nemlig til at at love pengene væk, allerede inden ansøgningsfristen var udløbet.

Men som ministeren også slog fast efter samrådet, så var det hendes beslutning af fordoble puljen - også selvom det kunne afføde kritik.

- Det er en afvejning, som jeg skal gøre, men det var en vej, som embedsmændene anviste og sagde, at sådan her vil det kunne lade sig gøre. Og så var det mit valg, at det ønskede jeg at gøre.

Spørgsmål: Hvordan vægter du kritik af Rigsrevisionen?

- Det, synes jeg, er meget alvorligt.

Spørgsmål: Hvorfor fordoblede du så puljen alligevel?

- Det er jo embedsmændenes opgave at gøre mig opmærksom på, at hvad det får af betydning for de valg, som jeg foretager mig, siger hun.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip