Vilhelmsen tror ikke på konkurrencestaten

Dermed lægger Vilhelmsen luft til finansminister Bjarne Corydons udtalelser om, at Danmark skal være en konkurrencestat, skriver Ugebrevet A4.

For tre uger siden sad Annette Vilhelmsen i Erhvervs- og vækstministeriet, men nu har SFs leder indtaget Social-, Børne – og Integrationsministeriet. Og når SF-formanden skal sætte kursen for fremtidens Danmark, bebuder hun en ny balance, hvor velfærden skal veje lige så tungt som, hvordan vi vækster og klarer os i den globale konkurrence.

»Vi må konstatere, at en stærk konkurrence bunder i et stærkt velfærdssamfund. Det at vi har en stærk uddannelsessektor, et stærkt sundhedssystem og et velfærdssamfund, der griber og holder hånden under de, der har det sværest, det er også en del af det at være et moderne samfund,« slår Annette Vilhelmsen fast overfor Ugebrevet A4.

For et par uger siden lancerede finansminister Bjarne Corydon (S) ideen om, at Danmark udvikler sig til en konkurrencestat for at sikre velfærden. Det betyder et skarpt fokus på produktivitet og effektivitet og på at trimme den offentlige velfærd frem for at øge den.

»Jeg tror på konkurrencestaten som den moderne velfærdsstat,« fastslog Bjarne Corydon således overfor Politiken.

Nu fastslår Annette Vilhelmsen, at hun ikke vil gå ind i »Bjarnes diskussion om en konkurrencestat«. Hun foretrækker at bruge begrebet velfærdssamfund.

»Når jeg vælger at tale om det, taler jeg om det som et stærkt velfærdssamfund. Den anden diskussion bliver sådan en meget teoretisk diskussion, synes jeg. For mig er det centrale for vores velfærdssamfund, at vi har en stærk velfærd, og at den offentlige sektor spiller en betydelig rolle,« siger Annette Vilhelmsen til A4.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip