Vilhelmsen vendte på en tallerken

Helt op til et tv-interview mandag forberedte erhvervs- og vækstministeriet Annette Vilhelmsen (SF) sig på at true bankerne med lovindgreb i debatten om Danske Banks nye gebyrer til bankens økonomisk svagest stillede kunder.

Det fremgår ifølge Jyllands-Posten af ministerens talepapir til tv-interviews om sagen mandag eftermiddag. Ifølge avisens oplysninger planlagde Annette Vilhelmsens rådgivere, at truslen skulle falde i TV 2 Nyhederne mandag aften.

Jyllands-Posten erfarer også, at Vilhelmsens spindoktorer opfordrede andre politikere fra regeringspartierne til at bakke truslen op.

Men da TV 2 gik i luften, holdt Annette Vilhelmsen sig til at gentage en to uger gammel beslutning om at indkalde Finansrådet til en drøftelse af bankernes gebyrpolitik.

Kursskiftet blev dog ikke formidlet videre til alle involverede i regeringspartierne.

Så Socialdemokraternes erhvervsordfører, Benny Engelbrecht, var angiveligt i god tro, da han mandag aften i flere medier truede Danske Bank med lovindgreb.

Hverken Annette Vilhelmsen eller Benny Engelbrecht vil kommentere Jyllands-Postens oplysninger.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) blandede sig tirsdag i debatten om gebyrer på helt almindelige bankkonti, som er nødvendige for at modtage for eksempel kontanthjælp. Budskabet var, at hun helst ikke ville gribe ind i sagen.

- Grundholdningen er, at det er bankerne, der bestemmer, hvilke gebyrer de vil have, og det er kunderne, der bestemmer, hvor de gerne vil have bank. Vi vil gerne undgå at lovgive på det her område, sagde statsministeren.

V og DF er lodret imod forslaget, mens De Radikale gerne vil tage diskussionen om gebyrerne.

/ritzau/

 

Dagens Gossip