Vilhelmsen: Vi har haft en seriøs drøftelse om Dong

SF's formand, socialminister Annette Vilhelmsen, vil efter et gruppemøde tirsdag ikke svare på, om hun har en enig folketingsgruppe bag sig, når det gælder salget af en ejerandel i Dong Energy til den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs.

- Nu forstår jeg ikke lige det der med en enig folketingsgruppe. Vi har haft en drøftelse her på vores møde. Det har vi jævnligt. Og der er ikke tale om nogen form for indstilling, der er tale om en meget seriøs drøftelse, siger Vilhelmsen.

Spørgsmål: Er det en samlet gruppe, der kan bakke op om aftalen?

- Vi har haft en rigtig god drøftelse i gruppen, det har vi også tradition for. Og det er sådan set noget, der foregår internt på vores møde.

Spørgsmål: Men er I samlet om at bakke op om den her Goldman Sachs-aftale?

- Vi har meldt ud, som vi har gjort hele tiden. Der er en indstilling vedrørende salg af 19 procent af aktierne i Dong til Goldman Sachs, og det er så den aftale, der ligger.

Spørgsmål: Du vil ikke sige, om du har hele din folketingsgruppe bag dig i den her beslutning. Er det sådan, jeg skal forstå det?

- Jeg har sådan set gjort rede for, hvad der er at forstå her, lyder den afsluttende kommentar fra SF-formanden.

Forinden har Annette Vilhelmsen dog endnu engang understreget, at bekymringer omkring Dong-aftalen ikke får SF til at bakke ud af aftalen med Goldman Sachs om at overtage en ejerandel i Dong Energy på 19 procent for otte milliarder kroner.

- Vi som SF’ere tager den her situation alvorligt selvfølgelig, men vi står også bag ved det, som er indstillingen fra regeringen. Det har vi ikke været i tvivl om, siger hun.

SF's folketingsmedlem Karsten Hønge, der vikarierer for sygemeldte Anne Baastrup, har været en af de mest åbenmundede kritikere af Dong-aftalen. Han siger efter gruppemødet, at SF leger med partiets eksistens.

- SF er ude på kanten, synes jeg. Vi leger med vores eksistens. Det er vigtige diskussioner, vi har i vores parti, og de bliver ved med at køre, siger Karsten Hønge.

/ritzau/

Dagens Gossip