Vilhelmsen vil forlænge ældres dagpenge

De ældre på arbejdsmarkedet er særligt udsatte efter en fyring, og derfor skal de have bedre muligheder for dagpenge, lyder det fra en af kandidater til formandsposten i SF Annette Vilhelmsen.

Hun vil have undersøgt muligheden for at forlænge dagpengeperioden for de, der nærmer sig pensions- eller efterlønsalderen, og andre udsatte grupper på arbejdsmarkedet, skriver Berlingske.

- Jeg synes, at man skal prøve at se, om det kan være muligt at få en mere glidende overgang.

- Det kunne være hensigtsmæssigt at kigge på nogle af dem, der er tættest på at være på vej ud af arbejdsmarkedet. For eksempel på grund af alder, siger Annette Vilhelmsen til Berlingske.

Vilhelmsen har tidligere været i strid med regeringsgrundlaget - og gjort sig uheldigt bemærket i partitoppen - ved at sige, at dagpengeperioden bør være afhængig af de økonomiske konjunkturer - altså en fleksibel dagpengeperiode.

Samtidig har hun sagt, at den faste, toårige dagpengeperiode, der træder i kraft fra nytår, er "uhensigtsmæssig".

Til Berlingske siger hun nu, at hun også vil justere reglerne for de såkaldte "døde perioder". På den måde skal ledige, der siger ja til en jobrotationsstilling, kunne blive ved med at optjene ret til dagpenge.

- Hvis det ikke kan give ret til genoptjening, mens man er i jobrotation, så bør det i det mindste ikke gå ud over dagpengeperioden, mener Annette Vilhelmsen ifølge Berlingske.

Den anden formandskandidat, Astrid Krag, siger til avisen, at hun holder sig til regeringens politik på dagpengespørgsmålet.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip