Vilhelmsen vil gøre det lettere for udlændinge at vende hjem

Forbedringerne betyder blandt andet, at flygtninge og indvandrere også i fremtiden får 125.000 kroner i etableringshjælp, hvis de ønsker at vende tilbage til deres hjemland. Det forhøjede støttebeløb blev indført i 2010 som en midlertidig ordning, der udløber 31. december i år.

»Det er vigtigt, at vi giver flygtninge og indvandrere, som ønsker at vende tilbage til deres hjemland, gode betingelser for deres fremtidige tilværelse. Det gør vi med forbedringerne af repatrieringsloven. Det afgørende for mig er, at disse mennesker har de bedste forudsætninger for at træffe den beslutning, der er rigtig for dem - uanset om de vender tilbage til hjemlandet eller fortsætter deres tilværelse i Danmark,« siger Annette Vilhelmsen i en pressemeddelelse.

Regeringen vil desuden gennemføre en række andre forbedringer af repatrieringsordningen, så de, der ønsker at vende hjem, får de bedst mulige betingelser for det. Eksempelvis skal en større del af etableringshjælpen udbetales i forbindelse med repatrieringen modsat i dag, hvor langt størstedelen af beløbet først udbetales et år efter hjemrejsen.

Derudover skal den såkaldte reintegrationsbistand - en pensionslignende månedlig ydelse - forhøjes permanent for visse lande, heriblandt Bosnien-Hercegovina og Tyrkiet.

Og så vil Justitsministeriet se på, om man kan lette visumadministrationen for de, der vender tilbage til deres hjemland, så det bliver lettere at kunne komme på besøg hos børn, børnebørn og venner i Danmark, hvilket i dag er en reel bekymring for særligt de mange ældre, der overvejer at vende tilbage til blandt andet Tyrkiet.

Ifølge Vilhelmsen sker ændringerne efter dialog med Dansk Flygtningehjælp, der står for rådgivningen af de udlændinge, der overvejer at vende hjem.

Brugen af repatrieringsordningen er steget markant de seneste år efter ændringerne i 2010. Således vendte i alt 476 udlændinge i 2012 tilbage til deres hjemland, mens tallet i 2009 blot var 129.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip