Villa på Amager var omdannet til enormt skunklaboratorie

En flok betjente fra Københavns Politi blev mødt af et spektakulært syn, da de i midten af juni trængte ind i en mistænksom villa på Amager.

Det fortæller en af betjentene torsdag formiddag i Københavns Byret, hvor tre vietnamesiske mænd er tiltalt for planer om at ville producere 84 kilo skunk.

- Villaen virkede meget unormal udefra. Alle ruderne var dækket med sort plastic.

- Køkkenet var omdannet til en relæstation, hvor alt strømmen var samlet. Det var meget professionelt og ikke noget, hvem som helst kunne have lavet, fortæller betjenten om de elinstallationer, som var foretaget i køkkenet.

Mere normalt blev det ikke, da politiet fik set nærmere på resten af huset.

- Stuen og flere af rummene fungerede som væksthuse med skunkplanter. I de rum var der varmelamper og store udsugningsanlæg, siger vidnet.

En tekniker fra energiselskabet Dong er indkaldt som vidne for at fortælle om de el-installationer, der var lavet i huset i forbindelse med skunklaboratoriet.

Forklaringen er ikke så detaljeret, men han fortæller, at strømmen, som er brugt til de 90 varmelamper og fem udsugningsmotorer er ledt uden om husets elmåler.

- Man behøver måske ikke nødvendigvis være professionel for at have lavet installationerne, men man skal vide, hvad man laver. Jeg ville ikke have lavet det sådan. Det er uforsvarligt og forbundet med stor brandfare, siger teknikeren.

Ved anholdelsen af de tre mænd på 28, 31 og 40 år fandt man ifølge anklageskriftet 495 hampplanter og udstyr til fremstilling af store mængder skunk i huset.

Skunklaboratorier kræver store mængder strøm. Derfor er mændene også tiltalt for at have stjålet strøm fra Dong Energy for over 143.000 kroner.

Hertil kommer en anklage om hærværk på det lejede hus for 237.245 kroner, da skunkdyrkningen tilsyneladende har smadret boligen.

Det forventes, at de tre mænd får dom senere torsdag.

/ritzau/

Dagens Gossip