Villy piver ikke over afgang: -Men jeg er lidt vemodig

Skrevet af admin

11/12/2013

Dagens topnyheder

Lægernes dom var klar og entydig, da afgående udenrigsminister Villy Søvndal tirsdag bad om deres vurdering af, om han kunne fortsætte som udenrigsminister:

- Lægerne sagde helt uden tøven, at de ville anse for det for at spille hasard med helbredet, hvis jeg fortsatte, siger Villy Søvndal til Ritzau.

- De sagde, at hvis jeg havde haft et 8-16 job, så kunne jeg have overvejet at vende tilbage på deltid. Men det er ikke den måde, jeg synes, jeg vil være politiker på, siger han.

- Det var en besværlig beslutning, for jeg har været rigtig glad for mit politiske liv. Men modsat tænker jeg også, at jeg har været et privilegeret menneske, og jeg har ikke tænkt mig at gå og pive over det her. Men jeg er lidt vemodig over, at det er slut, siger han.

Søvndal blev ramt af en blodprop i hjertet den 22. oktober, mens han sad i sin ministerbil.

Han har efterfølgende været på orlov, og nu har SF's tidligere formand så valgt helt at forlade Christiansborg med omgående virkning.

Beslutningen falder sammen med, at regeringen står over for en rokade i forbindelse med, at Enhedslisten sparkede taburetten væk under justitsminister Morten Bødskov (S).

Spørgsmål: Var det her din egen beslutning?

- Ja, helt suverænt. Med et godt råd fra lægerne. Der er ikke nogen, der har antydet noget som helt i nogen retning ellers, siger Søvndal, der tirsdag informerede statsminister Helle Thorning-Schmidt om sin beslutning via hendes nu verdensberømte mobiltelefon.

Samtidig gav Søvndal sin efterfølger på posten som SF-formand, Annette Vilhelmsen og Udenrigsministeriets top besked.

/ritzau/