Villy Søvndal: Vi kommer op igen

»Man har jo ret til at træffe en personlig beslutning, når man har knoklet for sit parti i mange år,« siger Villy Søvndal til bt.dk.

I 2009 under hans formandskab stod SF til 22 procent af stemmerne, mens både Socialdemokraterne og Venstre lå på cirka 23 procent, alt sammen i Greens-målinger. Nu ligger SF på omkring fem procent. I den hidtil værste måling står partiet til 2,8 procent. I stedet for at nærme sig Socialdemokraterne, nærmer partiet sig i stedet spærregrænsen.

»Jeg tror, vi er nede i en bølgedal. Vi har midlertidige vanskeligheder. Vi skal nok komme op igen. Annette holdt en fin tale, der trak gode tråde tilbage til SFs historie.«

Spørgsmål: Lå I kunstigt højt i 2009?

»Jeg har aldrig selv forstillet mig, at det bare ville fortsætte. Konjunkturerne er også dårlige. Man kan vælge som Anders Fogh at lade stå til i ti år. Men så kommer der en meget dyr regning.«

Den tidligere formand havde taletid på to minutter som alle andre på landsmødet. Her opfordrede han SFerne til at stå sammen i stedet for at slås indbyrdes.

»Vi er udfordret af os selv. Vi havde et valg efter valget. Ville vi trække regeringen mod venstre ved at være indenfor eller udenfor. Enhedslisten valgte at stå udenfor og på deres landsmøde brokkede de sig over, at de ikke har indflydelse. Vi valgte det modsatte. Jeg synes, I skal gå ud og fortælle folk om de resultater, vi faktisk opnår,« sagde Villy Søvndal.

Dagens Gossip