Vincent og Bruno bliver Frankrigs første homoseksuelle ægtepar

Det var planen, at ceremonien skulle vises live på en storskærm uden for rådhuset, men af frygt for at ekstremistiske modstandere af homoseksuelle ægteskaber ville forårsage uroligheder, har myndighederne valgt at droppe den. I stedet har byrådet valgt at livestreame begivenheden på dets hjemmeside.

»Det er en stressende tid for Vincent og Bruno. Der er mennesker, som vil forsøge at markere denne symbolske dag med had,« siger Elodie Brun, koordinator i den lokale forening for homoseksuelle, som Vincent Aubin er formand for.

Arrangørerne af brylluppet i Montpellier, som kan prale af at være den mest homo-venlige by i Frankrig, tager ingen chancer. Derfor vil kun få tilskuere fra offentligheden blive lukket ind til den 500 pladser store begivenhed sammen med parrets venner og familie og snesevis af journalister.

»Vi vil tage alle de sikkerhedsforanstaltninger, vi kan, selvom vi i sidste ende ikke kan forhindre nogen i at komme ind og råbe noget midt i ceremonien,« siger Elodie Brun.

Siden Frankrig 18. maj blev det 14. land i verden til at tillade folk af samme køn at få papir på hinanden, har det ført til voldsomme uroligheder i landet. Senest var mindst 150.000 demonstranter på gaden i Paris i søndags for at protestere mod den nye lov. Her kom højreorienterede i kamp med urobetjente, og 293 personer blev anholdt.

Blot få dage tidligere begik den 78-årige historiker Dominique Venner selvmord foran alteret i Notre Dame Kirke, som dagligt tiltrækker tusindvis af turister. Han efterlod sig et selvmordsbrev, hvor han kaldte homoloven »afskyelig« og udtrykte sin opbakning til modstandere af loven.

Dagens Gossip