Vinderen Vinterberg: Napper fin pris i Cannes

Der venter filminstruktøren Thomas Vinterberg en ekstra fødselsdagsgave, når han på søndag fylder 44 år. På filmfestivalen i Cannes tildeles Vinterberg nemlig EU's Media-pris for 2013. Det skriver Europa-Kommissionen i en pressemeddelelse.

Prisen gives til det bedste nye filmprojekt med salgspotentiale, der er berettiget til støtte fra EU's filmprogram Media.

Den danske instruktør deler prisen med medforfatteren Tobias Lindholm, som Vinterberg også skrev filmene "Jagten" og "Submarino" sammen med, og produceren Sisse Graum (Zentropa) for deres nye projekt "Kollektivet".

Filmen handler om livet på et dansk kollektiv i 1970'erne og skal produceres næste år.

- Udvikling er en virkelig afgørende og enormt kreativ del i filmprocessen. Det er rigtig godt at have en institution som EU's Media-program, der anerkender og støtter filmproduktionen på det mest skrøbelige tidspunkt," siger Thomas Vinterberg.

Danskeren er formand for juryen ved konkurrencen "Un Certain Regard" ved dette års festival i Cannes. Han blev verdenskendt for sin film "Festen" fra 1998, der fik tildelt adskillige priser, blandt andet juryens specialpris i Cannes.

Vinterberg får overrakt prisen af Androulla Vassiliou, EU's kommissær for uddannelse, kultur, flersprogethed og ungdom, ved filmfestivalen i Cannes søndag den 19. maj.

- Thomas' film er aldrig almindelige: De er altid tankevækkende, smukt fortalt og smukt spillet.

- Han er ikke bange for at løbe en risiko, og efter at hans mesterværk "Jagten" fra 2012 blev en verdensomspændende succes, ser vi alle spændt frem til hans næste værk, siger Androulla Vassiliou i en udtalelse.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip