Vindmølle kappede havørn midt over

Søndag formiddag fandt ornitologer således ørnen ved Buttervej i det nordvestlige Skagen. Overkroppen med de 2,25 meter lange vinger lå adskilt fra ørnens underkrop med ben og kløer, skriver DOF på sin hjemmeside.

»Der færdes meget få mennesker i terrænet omkring møllerne, der ligger nær lossepladsen, og det var helt tilfældigt, at en ornitolog opdagede den døde ørn ved vindmøllen. Man kan frygte, at mange fugle i træktiden kolliderer med de roterende møllevinger, men ofrene bliver sikkert samlet op af ræve, hvorfor de ikke registreres,« siger ornitolog Knud Pedersen til hjemmesiden.

Og vindmøller er en voldsom trussel mod fugle, lyder det.

»Fra Norge har vi dokumentation for, at store vindmøller er livsfarlige for eksempelvis havørne. I løbet af syv år fra 2005 har de 68 vindmøller i Smöla Vindpark på vestkysten af det mellemste Norge krævet 49 døde havørne, der er kollideret med de snurrende møllevinger,« siger Thorkild Lund, der er formand for DOF i Nordjylland.

Han frygter således for mulige planer om at placere 11 vindmøller i den tørlagte Gårdbo Sø syd for Skagen Odde, hvor der er stort fugletræk.

Dagens Gossip