Vindmøllemilliarderne vender tilbage til Dong

Dong Energy kan efter årets tre første måneder endeligt præsentere gode nyheder fra selskabet efter et 2015, der var voldsomt plaget af nedskrivninger og problemer i olieforretningen.

Stjernen i regnskabet er vindmølle-aktiviteterne. I årets tre første måneder steg omsætningen inden for området således med 50 procent til 5,8 milliarder kroner og driftsresultatet blev næsten fordoblet til 2,1 milliarder kroner.

- Vi ser nu virkeligt effekten af de mange investeringer, vi har foretaget inden for havvindmøller. Og samlet set tror vi på, at vi vil se en kraftig vækst inden for vind i hele 2016, siger finansdirektør hos Dong Energy Marianne Wiinholt.

Dong tjener penge på at drive store havvindmølleparker og på at sælge andele i de parker, som selskabet har opført. For sidstnævnte steg omsætningen med næsten 100 procent i kvartalet til 3,4 milliarder kroner.

- Vores forretningsmodel er at være i hele værdikæden. Så vi udvikler projekter, opfører dem, sælger dem og opererer dem, siger Marianne Wiinholt.

Det skulle gerne fortsætte med at være en stabil forretning for Dong Energy.

- Vindkraft får subsidier fra regeringerne, der løber længe. Så der er en meget sikker og stabil indtjening. Og vi ser stor støtte til udbygningen af offshore-vindkraft politisk over hele verden.

- Det er den hurtigst voksende teknologi inden for vedvarende energi. Derfor har vi besluttet af åbne et kontor i Taiwan og har købt op i USA, siger Marianne Wiinholt.

Mens vindkraft var stjerne i kvartalet var olie- og gasaktiviteterne stadig ganske pressede af markante nedskrivninger og den faldende oliepris. Derfor har der også været et større oprydning i divisionen.

- Vi er godt på vej med oprydningen. Og strategisk har vi truffet beslutningen om, at vi vil reducere investeringer til et minimum og bruge pengene til at investere i vindkraft, siger Marinanne Wiinholt.

/ritzau/

Dagens Gossip