Vindmøller: Siemens skal forsyne 370.000 tyske husstande med miljøvenlig el

Den samlede kapacitet for havmølleparken bliver 288 MW. Aftalen indeholder også en 10-årig serviceaftale.

Den nye vindmøllepark i Nordsøen bliver den 8. store vindmøllepark i farvandet ud for Tyskland, som Siemens leverer møller til. Køberen er WPD gruppen med hovedsæde i Bremen, Tyskland.

Aftalen på de 80 møller omfatter også en langsigtet vedligeholdelseskontrakt for ti år, den første af sin art for et offshore vindprojekt.

Siemens skal også levere et nyt logistikkoncept, der omfatter et specialbygget serviceskib, der er udviklet med henblik på installationer af offshore vindmøller.

Når værket kommer i drift i 2015, vil den samlede produktionskapacitet på 288 megawatt (MW) være tilstrækkelig til at forsyne omkring 370.000 husstande med miljøvenlig el.

- Vi vurderer, at den samlede installerede elektriske produktionskapacitet af vindkraftanlæg på verdensplan i 2020 vil nå 500 gigawatt, siger Jan Kjærsgaard, direktør for Siemens Wind Power i EMEA og han fortsætter:

- Tyskland er lige som Danmark i gang med en omstilling til mere grøn energi, og her spiller vindkraft sin naturlige rolle. Det glæder os naturligvis i Siemens at kunne være en del af den proces, og vi ser de store havmøller som et af svarene på fremtidens energimæssige udfordringer, siger Jan Kjærsgaard.

- I de danske og tyske farvande er der noget nær optimale betingelser for at opsætte møller til produktion af store mængder grøn energi, og Butendiek er en naturlig forlængelse af de tyske og nordeuropæiske bæredygtige bestræbelser, slutter Jan Kjærsgaard.

Butendiek skal opstilles omkring 32 kilometer vest for øen Sild nær den tysk-danske grænse Møllerne skal opføres på tværs af et areal på 42 kvadratkilometer og på omkring 20 meters dybbe.

Dagens Gossip