Vingaard havnet i mærkelig FCN-situation

Lige nu tøffer Martin Vingaard rundt i sit FC Nordsjælland-træningstøj og lader op til kampen mod Elfsborg i kvalifikationen til Europa League. Men havde han haft en anelse mere tålmodighed kunne han måske stadigvæk gøre det samme hjemme i Danmark i et FC København-outift. 

For da Ståle Solbakken sidst var i FC København, var en af hans favorit-spillere netop Martin Vingaard. Når FCK spillede ude i Europa var det f.eks. Vingaard, der fik plads på venstrekanten, mens Jesper Grønkjær så kunne blive rykket frem i angrebet. Men da Ariël Jacobs ankom til FC København, røg Martin Vingaard ud af holdet og langt fra startopstillingen.

Denne sommer slap tålmodigheden fra Vingaards side så op, og han slog til, da FCN kom på banen med et tilbud. Men det er nærliggende at forstille sig, at med Solbakken tilbage i FCK og en sulten Vingaard, så havde Martin Vingaard været oplagt kandidat til den venstrekant, hvor FCK i øjeblikket leder efter spillere til.

- Sådan er det, det ved jeg ikke rigtig, hvad jeg skal sige til, siger Martin Vingaard, der til gengæld kalder fyringen af Ariël Jacobs for et klassisk dilemma.

- Det er jo ikke rigtigt mit bord, men jeg er måske lidt overrasket over, at fodboldverdenen er så hård og brutal. Det er kort snor til en mestertræner, men sådan er det jo. Det er en del af fodboldverdenen, og alle trænere ved, hvad de går ind til, siger Martin Vingaard, der nemmere kan sætte ord på, hvad FCK får med Ståle Solbakken.

- Han kender klubben ud og ind, og han ved helt sikkert, hvad han skal gribe fat i. Han havde kæmpe succes sidst, og der er ingen tvivl om, at det er en træner, man kun kan have respekt for, med det arbejde han leverede.

For Martin Vingaard gælder det nu et nyt kapitel i fodboldkarrieren. Sammen med FC Nordsjælland skal han forsøge at kvalificere sig til gruppespillet til Europa League. Vejen dertil går over svenske Elfsborg, der venter torsdag aften.

- Det vil være rigtig rigtig stort både for klubben og mig personligt. Det er det sjoveste med de her europæiske gruppespil. Man lærer så meget af at spille mod andre hold end de danske. Setuppet er ikke i Champions League-klasse, men det er stadigvæk rigtig fedt at være med i et gruppespil. Den her samling af FCN-spillere er også forholdsvis ny, så et Europa League-gruppespil vil være et kæmpeskridt, siger Martin Vingaard.

Dagens Gossip